Kertigép kuplungok


Kertészeti traktor kuplungok: A kert gondozásának elengedhetetlen részei

A kertészeti traktor kuplungok elengedhetetlen részei a kertészeti traktoroknak. Ezek a kuplungok lehetővé teszik a traktorok számára, hogy csatlakozzanak vagy leváljanak a sebességváltóról, ami fontos a biztonságos és hatékony működéshez.

Röpsúlyos kuplungok

A röpsúlyos kuplungok a leggyakoribb típusú kertészeti traktor kuplungok. Ezek a kuplungok egy vagy több rugóval vannak felszerelve, amelyek a súlyt a kuplungtárcsára nyomják. Amikor a traktor elkezd gyorsulni, a súly elkezd felfelé emelkedni, és elengedi a kuplungtárcsát. Ez lehetővé teszi a traktor számára, hogy elinduljon.

Elektromomágneses kuplungok

Az elektromágneses kuplungok egy elektromágneses tekerccsel vannak felszerelve, amely egy fémlemezt vonz. Amikor az elektromágnes be van kapcsolva, a fémlemez a kuplungtárcsához tapad, és lehetővé teszi a traktor számára, hogy csatlakozzon a sebességváltóhoz.

Kézi (mechanikus) kuplungok

A kézi (mechanikus) kuplungok egy karral vagy pedállal működtethetők. Amikor a kart vagy pedált lenyomják, a kuplungtárcsa elengedi a sebességváltót. Ez lehetővé teszi a traktor számára, hogy leálljon vagy megálljon.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kertészeti traktor kuplungot

Amikor kertészeti traktor kuplungot választ, vegye figyelembe a következő tényezőket:

    A traktor típusa: A különböző típusú kertészeti traktorok különböző típusú kuplungokat igényelnek.
    A traktor motorjának teljesítménye: A nagyobb teljesítményű motorok erősebb kuplungokat igényelnek.
    A traktor használatának körülményei: A traktort nehéz körülmények között használja-e, például egyenetlen talajon vagy hegyvidéki terepen? Ha igen, akkor erősebb kuplungra van szüksége.

A Tehnic-magnál megtalálja a megfelelő kertészeti traktor kuplungot a traktorához. Válassza ki a megfelelő kuplungot a traktor típusának, a motor teljesítményének és a használat körülményeinek megfelelően.

Last reviews

By Strigel N. (Fegyvernek, Hungary) on 02 Nov 2023 :

(5/5) 
Product rated : Zongshen XP620 17,6 LE fűnyíró traktor motor A motor sértetlenul megérkezett , tökéletesen üzemel . Köszönöm !
Product added to wishlist
Product added to compare.