Ambreiaj motoutilaje


Ambreiaje motoutilaje: esențiale pentru funcționarea corectă a mașinilor de grădină

Ambreiajele sunt piese esențiale pentru funcționarea corectă a mașinilor de grădină. Acestea permit conectarea și deconectarea treptată a motorului de la transmisie, ceea ce este esențial pentru a proteja motorul și a asigura o funcționare lină a mașinii.

Tipuri de ambreiaje pentru motoutilaje

Există două tipuri principale de ambreiaje pentru motoutilaje:

    Ambreiaje centrifugale: Aceste ambreiaje se activează automat pe măsură ce motorul accelerează. Sunt utilizate în mod obișnuit la motocoase, ferăstraie de gard viu și alte mașini de grădină cu motor electric.

Ambreiaje electromagnetice: Aceste ambreiaje sunt activate de un electromagnet. Sunt utilizate în mod obișnuit la tractorasele de tuns gazon și alte mașini de grădină cu motor pe benzină.

Ambreiaje centrifugale

Ambreiajele centrifugale sunt formate din două discuri, unul fix și unul mobil. Discul mobil este atașat la arborele de ieșire al motorului. Pe măsură ce motorul accelerează, discul mobil începe să se rotească. Când viteza discului mobil atinge o anumită valoare, centrifugala împinge două plăci de frecare împotriva discului fix, creând o conexiune între arborele de ieșire al motorului și transmisia.

Ambreiajele centrifugale sunt simple și fiabile. Cu toate acestea, pot fi mai puțin eficiente decât ambreiajele electromagnetice.

Ambreiaje electromagnetice

Ambreiajele electromagnetice sunt formate dintr-un electromagnet, un volant și un disc de frecare. Volantul este atașat la arborele de ieșire al motorului. Discul de frecare este atașat la transmisie. Când electromagnetul este activat, acesta atrage discul de frecare către volant, creând o conexiune între arborele de ieșire al motorului și transmisia.

Ambreiajele electromagnetice sunt mai eficiente decât ambreiajele centrifugale. Cu toate acestea, sunt mai complexe și pot fi mai scumpe.

Cum să alegeți un ambreiaj pentru motoutilaje

Atunci când alegeți un ambreiaj pentru motoutilaje, luați în considerare următoarele:

    Tipul de mașină de grădină: Asigurați-vă că ambreiajul este potrivit pentru tipul de mașină de grădină pe care o aveți.
    Puterea motorului: Asigurați-vă că ambreiajul este potrivit pentru puterea motorului mașinii de grădină.
    Costul: Luați în considerare costul ambreiajului atunci când faceți o achiziție.

Achiziționați ambreiaje pentru motoutilaje de la Tehnic-mag

La Tehnic-mag, găsiți o gamă largă de ambreiaje pentru motoutilaje, de la branduri de top, la prețuri avantajoase. Ambreiajele noastre sunt fabricate din materiale de calitate și sunt testate pentru a vă asigura că funcționează corect și durează mult timp.

Comandați ambreiaje pentru motoutilaje de la Tehnic-mag astăzi!

Ultimele recenzii

scrisa de Gheorghe Ovidiu H. (Cicir, România) la data de 15 Apr 2024 :

(5/5) 
Produs evaluat : Membrane carburator Briggs&Stratton Sprint Clasic Am primit multumescu ok!

scrisa de Szilagyi I. (Carei, România) la data de 13 Apr 2024 :

(5/5) 
Produs evaluat : Curea zimtata 1600mm tractoras de tuns iarba Castelgarden TC102 L-am și montat după primire se potrivește perfect ca originalul tractorasul taie iarba bine , mulțumesc

scrisa de Catalin A. (Pascani, România) la data de 27 Mar 2024 :

(5/5) 
Produs evaluat : Carburator motocultor, motosapa 7cp, 7.5cp si alte motoutilaje L-am montat pe un Ruris 731K, fără probleme. Garniturile se.iau separat. Livrare promptă, comunicare foarte bună!
Produs adaugat la favorite
Produs adăgat in comparator